Μηνύματα - Aποστολή email

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να δημιουργείτε, να επεξεργάζεστε και να αποστέλλετε μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συνδρομητές σας. Επίσης, σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε όλα τα απεσταλμένα μηνύματα.

Πως θα κάνω την αρχική ρύθμιση και ενεργοποίηση της λειτουργίας;

Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία των μηνυμάτων, θα σας ζητηθεί από την εφαρμογή να κάνετε την αρχική ρύθμιση και ενεργοποίηση της λειτουργίας.
Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία των μηνυμάτων ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Από το πλαϊνό μενού, στην ενότητα Μηνύματα, επιλέξτε Ρυθμίσεις.

 2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις Μηνυμάτων, συμπληρώστε στο πεδίο Email απάντησης (Reply-to) τη διεύθυνση email στην οποία θα μπορούν να σας στείλουν απαντητικά μηνύματα οι συνδρομητές σας, όταν τους στέλνετε μηνύματα.

 3. Ελέγξτε τα στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία θα εμφανίζονται υποχρεωτικά, σε κάθε μήνυμα που θα αποστέλλετε στους συνδρομητές. Η εφαρμογή λαμβάνει αυτόματα, ως στοιχεία επικοινωνίας, αυτά που έχετε συμπληρώσει στο προφίλ. Εάν θέλετε να αλλάξετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, επιλέξτε Αλλαγή στοιχείων και στη σελίδα του προφίλ σας, όπου θα μεταβείτε, αλλάξετε όποια πεδία επιθυμείτε και αποθηκεύστε τις αλλαγές. Επιστρέψτε ξανά στις Ρυθμίσεις μηνυμάτων.

 4. Αφού συμπληρώσετε το Email απάντησης και ελέγξετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, επιλέξτε Αποθήκευση.

 5. Η εφαρμογή σαν ενημερώνει ότι έχετε λάβει μήνυμα στη διεύθυνση email που δηλώσατε με οδηγίες για την ενεργοποίησή της.

 6. Μεταβείτε στα ηλεκτρονικά σας μηνύματα και στο μήνυμα που θα λάβετε επιλέξτε Επιβεβαίωση.

 7. Ανοίξτε ξανά την εφαρμογή και μεταβείτε ξανά στις Ρυθμίσεις μηνυμάτων. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας συνήθως διαρκεί μέχρι 5 λεπτά, αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν 24 ώρες. Σχετικό μήνυμα στη σελίδα Ρυθμίσεις θα σας ενημερώσει ότι “Η εγκατάσταση του domain σας βρίσκεται σε εξέλιξη”.

 8. Όταν ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση θα πάψει να εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα και στο πλαϊνό μενού, στην ενότητα Μηνύματα εκτός από τις Ρυθμίσεις θα ενεργοποιηθούν άλλες δύο επιλογές, Σύνταξη μηνύματος και Απεσταλμένα μηνύματα.

 9. Η λειτουργία των μηνυμάτων έχει ενεργοποιηθεί και μπορείτε να ξεκινήσετε τις αποστολές μηνυμάτων στους συνδρομητές σας!

Προσοχή!

Μπορείτε να αλλάξετε το Email απάντησης, όποτε το επιθυμείτε. Σε κάθε αλλαγή, όμως, θα πρέπει να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία ενεργοποίησης.

 

Πως θα στείλω μηνύματα στους συνδρομητές μου;

Για να δημιουργήσετε μηνύματα και να τα στείλετε στους συνδρομητές σας:

 1. Από το πλαϊνό μενού, επιλέξτε Σύνταξη μηνυμάτος.

 2. Συμπληρώστε τον Τίτλο και το κείμενο του μηνύματος που θέλετε να αποστείλετε.

 3. Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που υπάρχουν για να μορφοποιήσετε το μήνυμά σας, να προσθέσετε εικόνα ή βίντεο.

 4. Εάν θέλετε να στείλετε άλλη στιγμή το μήνυμα, επιλέξτε Αποθήκευση και το μήνυμα σας θα εμφανιστεί στα Αποθηκευμένα μηνύματα.

 5. Εάν θέλετε να στείλετε άμεσα το μήνυμα, επιλέξτε Αποθήκευση και Αποστολή.

 6. Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιλέξετε τους παραλήπτες του μηνύματος. Μπορείτε να επιλέξετε:

  • τους συνδρομητές που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη Κατηγορία συνδρομητών

  • τους συνδρομητές στους οποίους έχετε χρεώσει συγκεκριμένη Υπηρεσία

  • μεμονωμένους συνδρομητές, πληκτρολογώντας τα ονόματά τους.

  • οποιονδήποτε συνδυασμό από τα παραπάνω

 7. Στο κάτω μέρος της σελίδας μπορείτε να δείτε μια Προεπισκόπηση του μηνύματος που θα λάβουν οι συνδρομητές σας. Εάν θέλετε να κάνετε οποιεσδήποτε διορθώσεις επιλέξτε Πίσω. Σημείωση: Σας συνιστούμε πρώτα να ελέγξετε την Προεπισκόπηση του μηνύματος και να κάνετε όποιες διορθώσεις χρειαστεί και μετά να προσθέσετε τους παραλήπτες του μηνύματός σας.

 8. Όταν είστε έτοιμοι να στείλετε το μήνυμά σας, επιλέξτε Αποστολή.

 9. Μετά την αποστολή κάθε μηνύματος, μπορείτε να ελέγξετε την αναφορά αποστολής επιλέγοντας από το πλαϊνό μενού Απεσταλμένα μηνύματα.

 

Τι είναι η αναφορά αποστολής μηνύματος;

Στην ενότητα Απεσταλμένα μηνύματα, μπορείτε να δείτε όλα τα μηνύματα που έχετε στείλει. Πατώντας πάνω σε ένα μήνυμα, οδηγήστε στην Αναφορά αποστολής του συγκεκριμένου μηνύματος στην οποία εμφανίζονται αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την παράδοσης του μηνύματος:

Τίτλος:Αναφέρεται ο τίτλος του απεσταλμένου μηνύματος.Ημερομηνία
αποστολής:Η ημερομηνία και η ακριβή ώρα που εστάλη το μήνυμα.Προεπισκόπηση:Μπορείτε να δείτε το μήνυμα που έλαβαν οι συνδρομητές σας.Κατάσταση παράδοσης:Αναλυτικός πίνακας με την Κατάσταση παράδοσης για τον κάθε συνδρομητή που περιλαμβανόταν στη λίστα παραληπτών.

Οι διαφορετικές Καταστάσεις παράδοσης που μπορεί να αναγράφονται με τα αντίστοιχα χρώματα είναι οι εξής:

"Παραδόθηκε" - Αναγράφεται όταν ο συνδρομητής λάβει το μήνυμα αλλά δεν το έχει διαβάσει.

"Άνοιξε" - Αναγράφεται όταν ο συνδρομητής διαβάσει το μήνυμα.

"Clicked" - Όταν ο συνδρομητής κάνει κλικ σε λινκ (ηλεκτρονική διεύθυνση) που μπορεί να περιέχεται μέσα στο μήνυμα.

"Bounce" - Όταν ο συνδρομητής δεν έχει λάβει το μήνυμα καθόλου. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του συγκεκριμένου συνδρομητή είναι λάθος.

Προσοχή!

Όταν μια ηλεκτρονική διεύθυνση χαρακτηριστεί ως bounce, η εφαρμογή δεν θα προσπαθήσει να στείλει ξανά σε αυτή τη διεύθυνση, σε ενδεχόμενη μελλοντική αποστολή μηνύματος. Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χαρακτηρίζονται ως bounce εξαιρούνται αυτόματα από τη λίστα παραληπτών, για δική σας προστασία, καθώς σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές η συχνή μαζική αποστολή σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις που είναι λάθος ή δεν ισχύουν εκλαμβάνεται από τα συστήματα ως κακόβουλη ενέργεια και μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα του λογαριασμού σας.
Στην καρτέλα των συνδρομητών που έχουν χαρακτηριστεί ως bounce, στο σχετικό πεδίο, η εφαρμογή θα σας ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση που του έχετε καταχωρήσει είναι λάθος. Για να μπορέσετε να στείλετε σε αυτόν τον συνδρομητή ξανά, θα πρέπει να διορθώσετε τη διεύθυνσή του.